In verband met de kerstdrukte kan het zijn dat uw bestelling later wordt geleverd dan verwacht. Onze excuses voor het ongemak.
€ 29,50
Suprematist composition
door Kazimir Malivich
Gratis thuis bezorgd.
Is dit je favoriet? Maar je weet niet zeker of 'ie matcht met je interieur? Wij geven advies en maken gratis en vrijblijvend een digitaal voorbeeld. Gratis voorbeeld aanvragen.

Suprematist Composition: Blue Rectangle Over Red Beam betekent voor Malivich een complete breuk met het verleden. Het laat duidelijk zien dat de kunstenaar iets nieuws wilde creëren voor een nieuwe wereld die in de loop van de tijd is ontstaan. Het idee voor dit kunstwerk komt voort uit een anarchistische architectuur van vormen, en verbeeldt de weergave van geometrie en kleur binnen een kleine ruimte. Malivich schilderde Suprematistische Compositie: Blue Rectangle Over Red Beam in 1916 en het was een van zijn favoriete werken. Hij exposeerde het schilderij in Moskou op de Staatstentoonstelling van 1919-1920 en het bezegelde zijn reputatie als groot kunstenaar. Het schilderij werd intens populair en Malevich ook. De kunstenaar hield het schilderij bij hem tot juni 1927 en wilde het niet verkopen.